Tarla satışında genellikle tapu, kimlik belgesi, tapu harcı ödeme makbuzu, satış sözleşmesi gibi belgeler gereklidir.
Tarla alırken arazinin tarım yapmaya uygunluğu, yerleşik alanlara ve su kaynaklarına yakınlığı, ulaşım durumu gibi faktörleri değerlendirmek önemlidir. Ayrıca, arazinin imar durumu ve üzerinde Kurumsal Şerh olup olmadığıda göz önünde bulundurulmalıdır.
Tarla satışından elde edilen gelir genellikle gelir vergisine tabi olabilir. Vergi oranları ülkeden ülkeye değişebilir.
Tarla genellikle uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Tarım projeleri veya arazi değer artışı ile ek gelir elde etme potansiyeli bulunabilir.
Tarla satışı süreci genellikle alıcı ve satıcı arasında yapılan anlaşma ile başlar. Tapu devri, sözleşme imzalanması ve gerekli belgelerin tamamlanması gibi adımları içerir.
Tarla değeri, tarım potansiyeli, konumu, arazinin büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Değerleme sürecinde genellikle uzman görüşüne başvurmak önerilir.
Hukuki süreç, taraflar arasında anlaşmanın ardından tapu devri işlemlerini içerir. Tapu devri genellikle noter aracılığıyla gerçekleştirilir.
1) Saha ekibinin bölgelerde yaptığı çalışma sonucunda elde edilen portföyler fiyat ve durum analizi yapıldıktan sonra ilan portalina yüklenir.
2) Alıcı bütçesine uygun tarlayı seçer.
3) Yetkili danışman ile irtibata geçilir.
4) Tapu veya noterde satış gerçekleştirilir.
5) Alıcıdan %2, Satıcıdan %5 Çalışma Bedeli (Hizmet Bedeli) alınır.
lütfen kullanıcı adınızı ya da e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir link alacaksınız.